dilluns, 13 de gener de 2014

VISITA A L'IRTA
El passat dia 29 de novembre del 2013 vam anar a visitar l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària) de La Ràpita, aprofitant la Jornada de Portes obertes. L’IRTA és  un centre d’investigació públic que també col·labora amb el sector privat i es dedica a la recerca en aqüicultura, en ecosistemes aquàtics de les llacunes, badies i aigües costaneres del tram final de l’Ebre. És un centre capdavanter en aquesta especialitat a nivell nacional i internacional i tenim la sort de tenir-lo en les nostres terres.
Durant la visita vam poder veure les instal·lacions dedicades a la recerca en aqüicultura en concret a les espècies d'ostres, llenguados i llobarros.


Cries de llenguados                                                       Cries d’ostres


Com que fan tot el seguiment d’engreix d’algunes espècies, necessiten l’aliment, el fitoplàncton, que cultiven en grans dipòsits.

També vam veure dipòsits dedicats a l’engreix d’espècies com el llenguado i els lluços. Les instal·lacions estan automatitzades per controlar les variables de temperatura, oxigen, salinitat i ph.

                                           Instal·lacions automàtiques                                                          Dipòsits de llenguados                                                Dipòsits d’engreix

                         
                                 
    
Vam quedar molt impressionats de totes les instal·lacions i s’entén que sigui un centre de referència mundial. 
Finalment,  estem molt agraïts a l’amabilitat en que ens van tractar, aquí estem tots els que vam fer la visita.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada